Thursday, December 9, 2010

Timo Vuorensola: Iron Sky (2011!)

“s akkor megláttam,

pofám leszakadt!”

(D. A)

 

A norvég filmrendező, Tommy Wirkola, Dead snow című filmjének megjelenésekor, eljátszadoztam a gondolattal, hogy még milyen ideológiai beállítottságú, fajtájú, szőrzetű zombik rettegtethetnék meg a világot, hogy közben tromfolják a náci zombikat, amelyek a hó alól előbújva tépik szét a jó polgártársakat húscafatokra. Az éremnek két oldala van, de mégsem gondoltam arra, hogy a náci zombikkal szemben mi múlhatja fölül a zombi nácikat?…Nos. Erre a választ ezúttal a finnektől kapjuk: űr-nácik.


            A filmet egy háromeffes, Timo Vuorensola, fiatal finn filmes rendezi folyamatosan és természetesen-sajnos még nincs kész, de a két bemutató trailer után úgy gondoltam, hogy megérdemel egy kis figyelmet. És ha pénzünk nem is lesz, hogy támogatást küldjünk a produkciónak (ugyanis így szerzik a pénzt a forgatásokra: Iron Sky honlapja), legalább a szabad fél kezünkkel elkezdhetünk visszaszámlálni a pad alatt, ugyanis 2011-re készülnek befejezni.
 A filmet amúgy sci-fi komédiának szánják, de reménykedjünk, hogy nem viszik túlzásba a komédia hangsúlyozását és a jó ízlés határán belül maradnak.

             Az alap story az, hogy a második világháború végén egy Antarktiszi titkos kutatóbázisról a nácik űrhajót lőnek fel, hogy létrehozzon egy katonai bázist a Hold sötét oldalán, aminek a neve Schwarze Sonne (Fekete Nap). A bázis célja, hogy kifejlesszen egy erőteljes flottát, amivel visszatérhetnek, hogy leigázzák a Földet. 1945 óta rengeteg víz lefolyik az Olton. 2018 évében épp az első holdra szállásra készülnek az amerikaiak, az elsőre a hetvenes évek óta, miközben a horogkeresztesek sem restellenek szép tigris tank csészealjakat fabrikálni a  készülődő invázióhoz.
            A visszaszámlálás kezdődhet. Addigis  itt vannak a trailerek, tessék megnézni.









Jó tudni azt is, hogy a soundtracket a szlovén industrial zenét gyártó együttes a Laibach vállalta magára. Egy kis ízelítő belőlük is:



No comments:

Post a Comment